taito | lappi
 

Linkki Raanunettiin
Peräpohjalaiset puolinukkaraanut
ja Lapin kansallispuvut


Vasitentehty


 


 

Taito Lappi ry on antanut tavoitteellista käsityön taiteen opetusta käsityökoulu PEUKUSSA vuodesta 1991. Opetusryhmiä on lapsille, nuorille ja aikuisille. Opetus jakaantuu varhaisiän opintoihin (naperot ja minit), perus- ja jatko-opintihin (ns. syventävät) ja aikuisten käsityön opetukseen. Opetusryhmät kokoontuvat kerran viikossa, iltapäivisin ja iltaisin, 30 kertaa lukuvuodessa. Opetustuntien määrä vaihtelee ikäluokkien mukaan. Oppilaaksi haluavalta ei vaadita erityislahjakkuutta, mutta kiinnostus käsillä tekemiseen, ennakkoluulottomuus ja halu oppia uusia asioita ovat tärkeitä.

Käsityökoulussa opitaan käsityön eri vaiheita suunnittelusta toteutukseen. Opiskelussa on keskeistä taiteen tekemisen ja kokemisen ilo, halu, taito ja uteliaisuus sekä rohkeus tulkita taidetta persoonallisesti. Käsityön taiteen opiskelun tarkoituksena on avata oppilaille uusia mahdollisuuksia ymmärtää taidetta ja kulttuuria sekä niiden sisältämiä merkityksiä.

Hakeminen

Käsityökouluun haetaan syksyllä ja joka toinen vuosi perustetaan uusia ryhmiä. Koulu on avoin kaikille. Oppilaaksi voivat hakea lapset, nuoret ja aikuiset. Alaikäraja on 6 vuotta (eskarilainen). Syyslukukausi 2018 alkaa viikolla 35. Haku vapautuville oppilaspaikoille lukuvuodeksi 2018-2019 on avoinna 12.8.2018 saakka. Oppilaspaikat arvotaan, mikäli hakijoita on enemmän kuin ryhmiin mahtuu. Varsinaisen hakuajan jälkeen vapautuville oppilaispaikoille otetaan oppilaita pitkin vuotta, joten vapaita paikkoja voi tiedustella läpi vuoden!

Maksut

Lukuvuosi koostuu syys- ja kevätlukukausista, joilta molemmilta peritään lukukausi- ja materiaalimaksut. Sisaralennus on 20 € nuoremman sisaren lukukausimaksusta. Maksut laskutetaan lukukausittain.

Maksut / lukukausi ovat lukuvuonna 2018-2019 seuraavat:

NAPEROT (6-7 v) 95 € + 25 € materiaalimaksu

MINIT (7-10 v) 95 € + 25 € materiaalimaksu

PERUS (10-) 100 € + 35 € materiaalimaksu

AIKUISET 120 € + käytetyt materiaalit

Vuosittain kesäkuussa järjestetään lasten ja nuorten Kesäpeukku-kurssit, joihin alaikäraja on 7 vuotta. Kurssien teema vaihtuu vuosittain. Kurssi kestää 4 päivää (ma-to) klo 10-15.

Lisätietoja: toimisto@taitolappi.fi

Siirry sivun alkuun
 
 
ESRElinvoimaa EU-ohjelmasta