Käsityö kuntouttaa! -hanke

 

Helmikuussa 2020 käynnistettiin ESR rahoituksella Käsityö kuntouttaa! kehittämishanke: Käsityö kuntouttaa! -hankkeessa kehitetään uusia palvelumalleja ja työkaluja kädentaitojen ja luontolähtöisten kädentaitojen matalan kynnyksen kuntouttavaan työtoimintaan.

Kehitystyötä tehdään yhdessä asiakkaiden kanssa ja asiantuntijaryhmän tuella.
Kehitystyön tulokset jalkautetaan käytäntöön kahdessa koulutuksessa myöhemmin hankkeen aikana. Palvelumalleista ja toimintakorteista julkaistaan myös sähköiset versiot, jota ovat kaikkien kädentaitojen kuntouttavasta työtoiminnasta kiinnostuneiden vapaasti hyödynnettävissä.

Hankkeen toteuttajana toimii Taito Lappi ry. Hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Euroopan sosiaalirahastosta. Hanke on käynnissä 31.7.2022 saakka ja sen budjetti on 59 000 euroa.

Hankkeessa on tuotettu aineistoa, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä. Käsityö-toimintakortit ja Luontokäsityö-toimintakortit ovat tarkoitettu pääsääntöisesti kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan tueksi, mutta niiden avulla asiakas voi myös itsenäisesti toteuttaa käsityön. Hankkeessa on tuotettu lisäksi Kiitollisuuspäiväkirja ja Vahvuus-kortit, joita voidaan hyödyntää kuntouttavan työtoiminnan lisäksi myös muussa ryhmä- tai yksilötoiminnassa.

Aineisto on ladattavissa alta:

Käsityö-toimintakortit

Luontokäsityö-toimintakortit

Kiitollisuuspäiväkirja

Vahvuus-kortit

Vahvuus-korttien tulostusohje: Tulosta kaksipuoleisena pitkän reunan ympäri kääntäen. Leikkaa katkoviivoja pitkin ja laminoi kortit tarvittaessa. Tulostus onnistuu parhaiten paksummalle kiiltävälle paperille.

Creative Commons -lisenssi
Käsityö-toimintakortit, Luontokäsityö-toimintakortit, Kiitollisuuspäiväkirja ja Vahvuus-kortit, joiden tekijä on Käsityö kuntouttaa! -hanke, ovat lisensoitu Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Laura Laivamaa p. 040 197 8897 laura.laivamaa@taitolappi.fi
Hankepäällikkö Merja Timonen p. 040 017 6447 merja.timonen@taitolappi.fi